27 Şubat 2017 Pazartesi

Vaillant Klima Soğutmadayken Su Akıtıyor

Vaillant klima cihazlarının çalışır durumda iken arıza çıkarması ya da arıza yapıp çalışmaması durumlarında kullanıcıların yaşadığı zorlukları az çok tahmin edebilmekteyiz. Klima dediğimiz cihaz ısıtma ve soğutma anlamında kullanılacağından klimalardaki sorunlar yazın da kışın da karşımıza çıkabilir. Özellikle de yaz aylarında klima arızaları daha bir yoğunlukta olur. Bunun sebebi de klimaların yaz aylarında soğutma amacı ile daha sık kullanılıyor olması aynı zamanda bakımlarının da düzenli yapılmamasıdır. Klimada meydana gelen bir arıza durumu hakkındaki bilgileri sunmak amacı ile bugün de bu sayfamızla yanınızdayız.

Sizlere sayfamızdan Vaillant Klima Soğutmadayken Su Akıtıyor sorunu ile alakalı yardımcı olabilecek bilgileri sunacağız. Klima özellikle de yaz ayında soğutma moduna alınıp çalıştırıldığında iç ünitede neden su akıntısı sorunu meydana gelir sizlere bu konudaki bilgileri sunalım.

Vaillant Klima Soğutmadayken Su Akıtıyor

·         İç ünite montajı terazi kullanılmadan yapıldığında iç üniteden su damlayabilmektedir. Bu yanlış bir montaj sebebi olmaktadır. Bu durumda yapabileceğiniz işlem olmadığından yeni bir montaj işlemi için servis çağırmanız gerekmektedir.
·         Drenaj hortumu eğer iniş şeklinde çekilmemişse nem sonrasında meydana gelen suyu dış üniteye aktaramaz. Bu sebeple de iç ünitede su akıntısı sorunu meydana gelebilir. Bu durum sebebi ile hortumun iniş şekline dikkat edilerek gereken uygulama ne ise uzman firma ekibi tarafından uygulanır.
·         Toz filtresi kapandığı zaman hava geçişi devre dışı olur. Drenaj hortumu tıkalı ise veya hortum kırılmış ise de soğutma modunda iç ünitede su akıtma sorunu oluşabilir. Drenaj tavası toz ve pislik ile dolmuş ise çıkışı tıkar. Bu sebeple de tıkalı durumda olduğunda sorun temizlenerek ya da tıkanıklık giderilerek çözümlenebilir.
·          Bir de drenaj hortumunun çıkışı su içine alınmış ise de klima soğutma modunda iken su akıntısı sorunu oluşur.

Vaillant klimanın soğutma çevriminde iç üniteden su damlatıyor olması durumu hakkında kullanıcı olarak arızayı çözüm seçeneğiniz olmaz. Bu gibi durumlarda her zaman için uzman servis desteği almanız gerekmektedir. Bizler uzman ekibimizle sizlere bu konudaki yardımlarımızı sunmaya her daim hazırız. Bunun için Vaillant Klima Servisi olarak bizlere her daim ulaşabilirsiniz.

18 Şubat 2017 Cumartesi

Sıcak Suda Petekler Isınıyor

Kombi kullanımında birçok arıza ile kullanıcı karşı karşıya kalabilmektedir. Kombi cihazı içince irili ufaklı birçok parça bulunur. Bu parçaların her birinin görevi birbirinden farklılık gösterir. En ufak bir parçanın arızaya geçmesi durumunda kombi de büyük bir sorun olarak karşımıza çıkabilmektedir. Servis olarak sıklıkla karşılaşmış olduğumuz arıza Sıcak Suda Petekler Isınıyor arızası olmaktadır. Sıcak su konumunda peteklerin ısınması neyden kaynaklanır ve çözümü nasıl olmalıdır sorularının cevabını paylaşmış olduğumuz metni okuyarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


Sıcak Suda Petekler Isınıyor ise;

®    Kombi sıcak su konumunda olmasına rağmen peteklerde ısınma oluyorsa, kombi içinde yer alan üç yollu vana arızalıdır. Sıcak suda petekler ısınıyor durumu üç yollu vananın bozulmasından kaynaklanır.

Üç Yollu Vananın Görevi Nedir?

Üç yollu vana görevi ve işlevi bakımından kombinin en önemli parçasıdır. Üç yollu vananın kombideki görevi sıcak su ve kalorifer konumunu birbirinden ayırmaktır. Yani cihazın kış konumunda olduğunu varsayalım: Bu durumda musluğu açtığınız an kalorifer konumunu kapatır sıcak su talebine karşılık verir. Musluğu kapattığınız an yeniden kalorifer konumunu açar ve kaloriferlerin ısınmasını sağlar.

Üç yollu vana arızası durumunda parça sıcak su ve kalorifer konumunu birbirinden ayıramaz. Bundan dolayı kombide kalorifer konumu kapalı olsa dahi tüm peteklerde ısınma olur.

►►► Bu arıza durumunda parçanın tamiri ya da değişimi konusunda yardım için https://kombihocasi.com/vaillant-servisi/ linkini tıklayabilirsiniz.

Özellikle yaz aylarında hiçbir kullanıcı bu sorun ile karşılaşmak istemez. Genel olarak bakımı yapılmayan kombilerde bu sorun ortaya çıkar. Kombi bakım uygulamalarından birisi de üç yollu vana temizliğidir. Üç yollu vana arızasının yaşanmaması için bakım önemlidir. Kombi bakımları mutlaka uzman kişilerce yapılması gereken bir uygulamadır. Düzenli aralıklar ile doğru kişilerce yapılan kombi bakımları sayesinde kombinizde meydana gelebilecek üç yollu vana arızasını önlemiş olur ve diğer oluşabilecek arızalarında önüne geçmiş olursunuz.

Sıcak Su Kullanımında Bazı Petekler Isınıyor ise;

Kombinin çalışma sistemi gereği bu durum normaldir. Sıcak suyun uzun süre kullanılması halinde içinde aşırı ısınmaya uğrayan sıcak su kendine zarar verebilir. Bu nedenle de uzun süre sıcak su kullanımında suyun bir kısmı tesisata aktarılır. Bu durumda Vaillant kombiye yakın durumda olan bir ya da birkaç petek ısınabilir. Bu cihazda sorun olmadığı anlamına gelmektedir.

Böyle bir durumda servis yardımı almaya gerek yoktur. Ancak sıcak su kullanımında petek konumu kapalı olduğu halde tüm peteklerde ısı olur ise Vaillant Kombi Servisi’nden yardım alabilirsiniz.