10 Eylül 2016 Cumartesi

Vaillant Turbotec Kombiyi Resetleme

Vaillant Turbotec kombi kullanıcıları cihazları hakkında bir özellik öğrenmek isterse yazımızı incelemelidir. Bu yazımızda arıza durumlarında kullanıcı olarak yapmanız gereken bir uygulama hakkındaki bilgileri sunacağız. Bu anlamda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Teknik açıdan cihazlarınızda oluşan arıza durumlarında önemli bir uygulamadır resetleme işlemi… Her zaman basit gibi görünür fakat uygulanması adına bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Bir de düşünecek olursak eğer Vaillant markalı her tür kombide bu uygulama değişmektedir. Bu nedenle de diyebiliriz ki cihazın modeline göre farklı şekilde yapılabilen bir işlemdir. Bloğumuzda yer alan bu yazımızda da sizlere Vaillant markasının tek bir modeline ait resetleme uygulaması hakkındaki bilgileri aktaracağız.

Vaillant Turbotec kombi nasıl resetlenir diye soracak olursanız eğer sizleri bilgilendirelim… Vaillant Turbotec kombinin resetlenmesi konusundaki bilgileri bu şekilde aktarabiliriz. Cihazınızın ön panel kısmına bakacak olursanız eğer reset düğmesi size kendini gösterecektir. Turbotec kombi çeşidinde gri alev işaretine benzer bir simgenin üzerine x yani çarpı işareti bulunan bir düğme göreceksiniz. Bu düğmeye birkaç saniye basılı tutmanız gerekmektedir. Tabi işlemi yapmanız adına da bir gerekçe olması gerekmektedir. Yani ekranda bir hata kodu yer alıyor ise cihaz arızaya geçmiş ise resetleme işlemini yapmanız gerekir. Arıza durumu olmadan resetleme işlemi yapmak mantıksızdır ve bir durum teşkil etmez. Arıza kodu yer aldığında ve açıklamasına göre cihazı resetleyin dendiğinde bu uygulamayı yapmalısınız. Birkaç saniye basılı tuttuğunuz bu düğme sonrasında cihaz kendi kendine kapanacaktır ve birkaç saniye sonra yine kendi kendine açılacaktır. Açılmasından sonra arızanın yeniden devam etmesi durumunda işlemi 2 kez daha tekrar edebilirsiniz. Yani aynı uygulamayı yapmalısınız. Sorun yine de düzelmiyor ise bu durumda yapabileceğiniz uygulama da kalmadı diyebiliriz.


Yani arızanın onarılması adına parça değişimi gerekebilir ve sizlerin bu konudaki yardımları Vaillant Servisi nden alması gerekir. Bizler Turbotec kombi nasıl resetlenir konusunda bu yazımızda sunduğumuz bilgilerle sizleri bilinçlendirmeye çalıştık. Amacımız sizlere her geçen gün daha farklı konular açarak ve bilgiler sunarak yardımcı olmaktır. İşlemi yapamadığınız durumlarda da servis yardımı ve desteği alabilirsiniz.