19 Nisan 2016 Salı

Vaillant Kombideki Suyu Boşaltma

Vaillant kombideki suyu boşaltma; Kombi cihaz kullanıcıları kombileri hakkında detaylı bilgilere her zaman için ulaşmak ister. Bu anlamda da araştırmalar yapmaktan kaçınmaz. Bizler de bugün sayfamızda bilmenizi istediğimiz bir konu ile alakalı sizlere bilgiler sunacağız. Bu bilgiler kombi suyunun boşaltılması ile alakalı olacaktır. Kombideki su ne zaman ne sebeple boşaltılmalı ya da nasıl boşaltılır sizlere bu konudaki bilgileri Vaillant Servisi olarak aktaralım.

Kombideki su basım işlemi başlatılırken boşaltılmalıdır. Bunun yanı sıra kombide bazı arıza durumları söz konusu ise bu durumda da teknisyen ekip müdahalede bulunmak amacı ile suyu boşaltabilir. Boşaltması da işlemin kolaylaşmasına ve sorunların yaşanılmamasına neden olur. Özellikle de kombiye bakım yapılırken uzman teknisyen ekip bakım yani temizlik öncesinde bu uygulamayı yapmaktadır. Uygulama nasıl ya da ne şekilde yapılır hangi yöntem ya da yöntemler uygulanır sizlere anlatalım… Kombideki suyun boşaltılması şu uygulamalarla yapılabilir: öncelikle en basit olanı petekteki havanın alınmasıdır. Petek havasını almak adına açtığınız müşür kısmından su aldığınızda kombideki suyu çok kolay bir uygulama ile boşaltabilirsiniz. Bu uygulama kullanıcı olarak sizlerin de yapabileceği uygulama olmaktadır. Bunun yanı sıra kombi bulunan tesisatta boşaltma musluğu bulunmaktadır. Bu genelde ıslak ya da mermer zeminde yer almaktadır. Açıldığı zaman tazyikli su akar. Kombideki suyu bu şekilde de boşaltabilirsiniz. Bu duruma ek olarak yapabileceğiniz bir diğer basit yöntem şudur: her tip kombide olmasa da bazı kombilerde kombi altında yer alan tesisat borularının orada açılabilir bir anahtar vardır. Bu anahtar çevrildiği zaman da kombideki bu boşaltılabilir. Fakat altına direk kova tutmanız gerekir ki borulara ya da yerlere su akmasın. Bu konuda oloduğu gibi Vaillant kombinin sesli çalışması gibi tüm sorunlarınızda da bizlere ulaşabilirsiniz.

Bunun yanı sıra kombideki suyu boşaltma konusunda uygulanabilecek son yöntem şudur: kombi altında yer alan borulardan su giriş borusu üstünde yer alan vana kapatılır. Ardından kombide doldurma musluğu açılır. Uygulama sonrası ya mutfakta ya da banyoda musluk açılır. Kombi bu durumda da içindeki suyu boşaltır. Fakat diğer yöntemlerde olduğu gibi kombi bu durumda suyu dışarı değil direk tesisata yani peteklere aktarır. Uygulamalar hakkındaki detaylı bilgiler ya da yardım için de iletişime geçebilirsiniz.

1 yorum: