19 Mart 2016 Cumartesi

Vaillant Ecovit Kazan F28 Arızası

Vaillant Ecovit Kazan F28 Arızası; Vaillant kombilerde bazı sorunlar yaşanabilmektedir. Ecovit cihazın ekranında f28 arızası ile karşılaşan kullanıcılar bu durumu merak edebilirler. Bu arıza kodunu yaşadıklarında ise sıcak su kullanımı ya da kalorifer konumunu kullanmaları ne yazık ki söz konusu olmaz. Bu yüzden bu hata kodunu almaları ile beraber cihaz kendilerine randıman sağlamaz. Yani bu durumda Vaillant Ecovit kazan cihazı çalışıyor fakat alev algılamadığı için görev yerine getiremiyor anlamına gelir. Bizlerde bu konuda sizlere yardımcı olabilmek için bloğumuzu oluşturmuş bulunuyoruz.

Vailalnt Ecovit kazan cihazında f28 arızası ile karşılaştığınız zaman öncelikle kombide gaz girişinin mevcut olup olmadığına bakmalısınız. Gaz vanaları kombi ile paralel olmalıdır. Eğer gaz vanaları kapalı konumda ise kombinin Vaillant kullanıcılarına bu tür sorunlar yaşatması olağan bir durumdur. Aynı zamanda basınç değerinin düşük olma ihtimali de Vaillant Ecovit cihazda f28 arızasını meydana getirebilir. Bu gibi durumlarda mutlaka kombi su basıncıda mutlaka kontrol edilmelidir. Kombinin su basınç değerinin düşük olması da cihazın f28 arızası vermesine neden olur. Bu nedenle Vaillant Ecovit kazan kullanıcıları muhakkak bu durumu kontrol etmelidirler. Basınç değerini 1,5 bara getirmeniz halinde cihaz normale dönerek eskisi gibi sizlere randıman sağlamaya devam eder. Eğer basınç ile alakalı bir durum yaşanmadığında kombi ekranında hala bu arıza yer alıyorsa bu durumda cihazı resetlemenizde fayda var. Bazı kombilere reset atılması halinde cihaz normale dönerek çalışabilir. Fakat reset işlemi ardından sorun aynı şekilde devam ediyorsa bu durumda sorun mutlaka kombi ile alakalıdır. Ateşleme elektrotlarında ya da ateşleme trafosunda sorun olabilir. Bunun yanı sıra iyonlarda veyahut gaz gruplarında problem olması kombi ekranında f28 arızasının oluşmasına neden olabilecek en önemli faktörler arasındadır. Bu tür sorunlar yaşandığında mutlaka Vaillant servis desteği gerekir. Vaillant çalışanları sizlere her zaman en detaylı şekilde bilgi aktarımı sağlayarak sorunlarınızın başarılı şekilde çözümlenmesine katkıda bulunur.

Her zaman sorunlarınızı dinleyerek Vaillant Servisi olarak sizlere daima en iyi şekilde hizmet sağlayan çalışanlarımız her türlü arıza konusunda sizlere detaylı olarak yardımcı olmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder